Balıq uşaq menyusunun ən mübahisəli məhsullarından biridir. Məhz balıq yeməkləri, körpələrin ən çox etirazına səbəb olan yeməkləridir: belə yeməkləri ət yeməklərinə nisbətən daha tez-tez rədd edirlər. Körpəniz balıqlara qarşı qərəzlidirsə, onu böyük parçalara deyil, əzilmiş formada bişirməyə çalışın. Ləzzətli, sağlam və bir qədər pörtlənmiş balıq kotletlərini hər bir uşaq sevəcək.
Somon balıq kotleti üçün lazım inqrediyentlər
- 250 qr Somon balığı qiyməsi;
- 1 ədəd yumurta;
- 1 yemək qaşığı nu;
- 1 dilim çörək;
- 200 ml süd;
- 1 ədəd kiçik soğan;
- 2 yemək qaşığı “Zeytun Bağları” zeytun yağı;
- Zövgə görə duz.
Somon balıq kotletinin hazırlanması
- Balıq qiyməsi qarışdırması əlverişli olacaq, böyük bir qaba qoyulur.
- Qiymənin mərkəzində bir çuxur düzəldin və içərisinə yumurtanı əlavə edin. Qaşıq istifadə edərək, qiymə ətini yumurta ilə qarışdırılır.
- Çörəyi dar bir qaba qoyun və üzərinə süd əlavə edilir (süd xam istifadə edilə bilər, qaynatmağa ehtiyac yoxdur). Digər inqrediyentləri hazırlayana qədər çörək süddə yumuşalacaq.
- Soğanı soyu və, kiçik kublara kəsin və doğranmış ət ilə bir qaba qoyun. Hətta onu ağır bir vəziyyətə gətirə bilərsiniz (məsələn, ən kiçik qızartma qabda qızartın və ya qiymə ətli bir qida prosessorunun qabına göndərin), amma sonra xəmir daha maye çıxacaq. Bundan əlavə, soğan küpləri, kotletləri daha dadlı və şirəli edəcək – uşaqların bəyəndiyi şəkildə. Nuş olsun!