Multivarkada noxudlu toyuq şorbası (2 yaş +)

0
45
Multivarkada noxudlu toyuq şorbası

Çox uşaqlar duru yeməyi sevmir, lakin xırtıldayan suxari ləzzətli noxudlu toyuq şorbasından heç bir uşaq imtina etməyəcəkdir. Məktəbəqədər müəssisələrdə müəllimələr bu xüsusi şorbanın ən sevimli olduğunu qeyd edirdilər. Tərkibi çox miqdarda təbii zülal, vitamin və minerallarla zəngin olan noxud böyüməkdə olan bədən üçün çox faydalıdır.

Bu şorbanı hazırlamaq, işləyən və ya məşğul ana üçün kifayət qədər asandır, burada bəzi incəlikləri bilmək kifayətdir. Bu şorba Multivarkada hazırlanır, amma sadə qazanda da hazırlamaq olar.

Multivarkada noxudlu toyuq şorbası üçün inqrediyentlər:

  • 1 ədəd toyuq filesi;
  • 4 yemək qaşığı doğranılmış noxud;
  • 1 ədəd kök;
  • 1 kiçik ədəd soğan;
  • 1 ədəd kartof;
  • 2 yemək qaşığı “Zeytun bağları” zeytun yağı;
  • Quru nanə və ya xırda doğranmış şüyüd;
  • Zövgə görə duz;
  • 1 ədəd dəfnə yarpağı.

Multivarkada noxudlu toyuq şorbasının hazırlanması

Noxud gecədən və ya 5-6 saat əvvəldən isladılır sonra su şəffaf olana qədər soyuq su ilə yaxşı yuyulur. Toyuq filesi kublara kəsilir, suda bişirilib, çıxarılır (ilk bulyon istifadə olunmur). Kartof böyük kublara kəsilir ki, sonda kartofların əzilmasi üçün rahat çıxarılsın. Kök incə rəndədən keçirilir və ya xırda doğranıla bilər. Soyulmuş soğan bütöv halda istifadə olunur. Multivarkaya bütün hazırlanan tərəvəzlər, file, duz, dəfnə yarpağı və yağ qoyulur, üzərinə 1,5 lt su əlavə edilib, “Тушение” (stew) rejimində 1-2 saat ərzində bişirilir. Bişmədən 15 dəqiqə əvvəl kartoflar götürülüb, əzilir və yenidən şorbaya əlavə edilir. Bu vaxt ərzində xırtıldayan suxari hazırlamaq olar. Çörək parçaları kiçik kublara kəsilib quru bir tavada qızılı qəhvəyi olana qədər qızardılır və kərə yağı əlavə edərək, daha 3 dəqiqə yaxşı qarışdırırlır. Hazır şorba bu cür suxari ilə daha dadlı olacaqdır. Nuş olsun!