Südlü almalı qarabaşaq sıyığı

0
259

Lazım olanlar:

  • Qarabaşaq yarması – 1/2 stəkan
  •  Su – 1 stəkan
  •  Süd – 1 stəkan
  •  Duz – 1 bir çimdik
  •  Şəkər – l yemək qaşığı
  •  Alma – 1 ədəd
  •  Kərə yağı – 20 q

Qarabaşaq yuyulur, su əlavə edilib, qaynamaya çatdırılır və 10-15 dəqiqə bişirilir. Süd əlavə edilir və qaynamaya çatdırılır. Duz və şəkər əlavə edilir. Daha 10 dəqiqə bişirilir. Alma yuyulub, qabıq və toxumlardan təmizlənir, xırda törkadan keçirilir və sıyığa əlavə edilir. Sıyığ yeməyə verildiyi zaman kərə yağ əlavə edilir.