Əziz analar, körpəniz üçün Omega 3-ün əla mənbəyini axtarırsınızsa, doğru tapmısınız. Çünki pərpətöyün ən yüksək Omega 3 olan tərəvəzlərdən biridir. Bu o deməkdir ki, körpənizin immunitet sistemini gücləndirmək üçün süfrənizdən əksik etməməyiniz gərəkdir. Pərpətöyün, ölkəmizdə bol böyüyən, A, B1, B2, B6, C, E, nikotinik turşu, beta karotin, riboflavin, folat vitaminləri, xüsusən K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn və Mn mineralları ilə zəngin bir bitkidir.
Pərpətöyün yeməyi üçün inqridiyentlər:
- 1 dəstə pərpətöyün;
- 1 ədəd pomidor;
- 1 ədəd soğan;
- 2 xörək qaşığı “Zeytun Bağları” zeytun yağı;
- 1 xörək qaşığı düyü.
Pərpətöyün yeməyinin hazırlanma qaydası:
Tavaya zeytun yağı ilə xırda doğranmış soğan, rəngi dəyişənə qədər 3-4 dəqiqiə biçirirlir. Sonra üzərinə xırda doğranmış pomidorlar əlavə olunub, az odda 5-6 dəqiqə bişirilir.
Pomidor bişirildikdən sonra içərisinə təmizlənmiş, yuyulmuş və xırda doğranmış pəpətöyün əlavə olunur. Pərpətöyün suyunu buraxdıqda yarım saat müddətində suda saxlanılan düyü əlavə olunur. Bişməsindən asılı olaraq, çox az miqdarda su əlavə etmək lazım ola bilər. Düyü tam bişənə qədər az atəşdə bişirilir. Üzərinə qatıq əlavə edərək, körpənizə verə bilərsiniz.